Актуално

Министър Банов поздрави библиотечните работници по повод техния професионален празник

11.05.20

Размер на шрифта: a |a |a|
95411502_2041614392649509_4960260397325090816_o_xs.jpg

Министърът на културата Боил Банов поздрави библиотечните и информационни работници в страната по повод днешния им професионален празник. Ето какво се казва в приветствието на министър Банов:

 

„За мен е чест да приветствам цялата библиотечна общност в страната по повод 11 май!

 
Днес е денят на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Ден, в който да изкажем още веднъж благодарност за приноса на нашите учители и будители, завещали ни писменост и хиляди библиотеки. Да засвидетелстваме признателността си към всички библиотечни специалисти, които  продължават да променят облика на библиотеките, за да останат те толкова нужни в сегашното динамично общество, колкото са били и векове назад.

 
Благодарение на Вашата всеотдайност народът ни и днес има своето лично Възраждане, усеща своята изконна потребност от досег с книгата.

 
Поздравявам всички съвременни рицари на словото, които са наши съмишленици в мисията по съхраняване и разпространяване на родната книжнина. Продължавайте със същата любов да градите библиотеката като средище, където творчеството, вдъхновението и живата наука са стрелките на нашия обществен компас в едно бъдеще, в което българският дух и идентичност ни помагат да следваме желания от нас път.

 
Честит празник!“

всички новини