Актуално

Работна среща на зам.-министър А. Гешева с председателя на УС на ББИА г-жа С. Янева

04.07.17

Размер на шрифта: a |a |a|
bibliotechni_2017-2_xs.jpg

В Министерството на културата се проведе работна среща между зам.-министър Амелия Гешева и и. д. директора на Дирекция „Международни и регионални дейности“ доц. д-р Венцислав Велев със Снежана Янева, председател на Българската библиотечно-информационна асоциация.

 

Сред обсъдените теми бяха: ще могат ли библиотеките да имат роля в Комуникационната стратегия на предстоящото ни Председателство на Съвета на ЕС, кога ще има конкурсна сесия по една от основните програми за обновяване на библиотечните фондове с нови книги – Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, взаимодействието между Българската библиотечно-информационна асоциация и Министерството на културата, с какви бюджетни средства Министерството на културата ще може да подкрепи библиотеките, предложения за промяна в действащото законодателство.

 
В хода на срещата беше обсъдена необходимостта от промяна в Закона за културното наследство, Закона за народните читалища, Закона за авторското право и сродните му права. Беше обсъдена и необходимостта да има синхронизиране на законодателството в сферата на културата.

всички новини