Актуално

Поздравление на министъра на културата по повод 24 май

24.05.17

Размер на шрифта: a |a |a|
biblioteka-1_xs.jpg

По повод 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, министърът на културата Боил Банов се обърна с поздравлениет към всички дейци на културата. В него се казва:

 

Уважаеми дейци на културата и науката,

Скъпи колеги,

 

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

 

На 24 май отбелязваме един от най-светлите празници, които имаме - Денят на нашите букви, на стремежа за развитие на културата и съхраняване на националната ни идентичност и традиции.

 

През годините българската култура винаги е показвала своето високо присъствие и е била посланик на народа ни навсякъде по света. И с право ние се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на българските творци, с потенциала на нашите учени и дейци на просветата и културата. Всичко това показва, че само народи, които поставят на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето.

 

Празникът днес е и повод да отбележим приноса на всички творци и дейци на българската култура, на учителите ни, които подготвят и градят бъдещото поколение създатели на нови културни ценности. И нека делото и примерът на Светите братя Кирил и Методий, които не един път са били опора на поколения родолюбци, да ни вдъхновяват за творчество и нови предизвикателства.

 

На всички от сърце желая нови творчески достижения и да запазят и пренесат през поколенията упоритостта на българския дух и волята му да създава творчество и красота. 

 

Честит празник!

 

 

всички новини